خواص گوجه
خواص گوجه, مضرات گوجه, ارزش غذایی گوجه و طب سنتی گوجه فرنگی
ارزش غذایی گوجه فرنگی
گوجه فرنگی سرشار از ویتامینهای C و A ، اسیدفولیك یا بتا كاروتن و مقدار كمی ویتامینهای گروه B شامل B1، B2، B3، B5 و همچنین دارای مواد معدنی مختلف شامل كلسیم، فسفر، پتاسیم، فیبر، سدیم، گوگرد، كمی آهن، مس و روی نیز هست.
گوجه فرنگی دشمن سرطان
گوجه فرنگی نیز مانند هر میوه و سبزی دیگری باید رسیده باشد و ظاهری بدون لك و سالم داشته باشد و برای نگهداری كوتاهمدت آن حتی تا 15 الی 20 روز نیز یخچال بهترین مكان است ولی برای زمان بیشتر از آن میتوان روش فریز كردن را انتخاب كرد. اگرچه در سالهای اخیر گوجه فرنگی در تمام فصول سال یافت میشود ولی به لحاظ طعم و رنگ با انواع تابستانه آن متفاوت است. بنابراین برای استفاده از طعم گوجه فرنگیهای تابستانه در پخت و پز زمستانی، شما میتوانید آنها را ابتدا به صورت ریز خرد كرده یا رنده كنید، سپس بدون روغن در تابهای ریخته و روی اجاق گاز بپزید. پس از آنكه آب آن بخار شد و گوشت رنده شده آن غلظت نسبیای پیدا كرد، آن را در یك ظرف یا كیسه فریزر بستهبندی كرده و در فریزر نگهداری كنید.
ارزش غذایی یك عدد گوچهفرنگی تازه
كالری / 24
ارزش غذایی گوجه فرنگی تازه
چربی / 0 گرم
چربی اشباع شده / 0 گرم
كلسترول / 0 میلیگرم
كربوهیدرات / 5 گرم
پروتئین / 1 گرم
فیبر رژیمی / 1 گرم
سدیم / 6 میلیگرم
ویتامین C / 15 میلیگرم
پتاسیم / 292 میلیگرم
طب سنتی و گوجه
1. طبع گوجهفرنگی سرد است.
2. از میوه نارس گوجهفرنگی هیچگاه استفاده نكنید، به خاطر وجود ماده سولانین.
3. گوجهفرنگی برای تقویت بینایی مؤثر است.
4. گوجهفرنگی به رشد استخوانها كمك میكند.
5. برای تسكین دردهای عصبی از گوجهفرنگی استفاده كنید.
6. برای رفع بیاشتهایی از گوجهفرنگی میتوان استفاده كرد قبل از غذا استفاده شود.
7. كسانی كه بیماری نقرس و رماتیسم دارند میتوانند از گوجهفرنگی استفاده كنند.
8. در خوردن گوجهفرنگی افراط نشود چون امكان تولید سنگ مثانه را دارد.
9. خوردن گوجهفرنگی برای بیماری تصلب شرایین مفید است.
10. كسانی كه غلظت خون دارند از گوجهفرنگی استفاده كنند.
11. كسانی كه آب مروارید دارند از گوجهفرنگی استفاده كنند.
12. مادران شیرده سعی كنند گوجهفرنگی كم بخورند چون كم كننده شیر است.
13. كسانی كه درد مفاصل دارند از گوجهفرنگی استفاده كنند.
14. كسانی كه یبوست دارند قبل از غذا یك گوجهفرنگی بخورند.
15. گوجهفرنگی به رشد قد كمك میكند.
16. برای از بین بردن لك جوهر روی لباس میتوان از گوجهفرنگی استفاده كرد.
17. كسانی كه پوست حساس دارند و كبد آنها ضعیف است گوجهفرنگی كمتر بخورند.
18. گوجهفرنگی جهت درمان سیاتیك مفید است.
19. برای فرار حشرات میتوانید برگهای گوجهفرنگی را در اتاق خود بگذارید برگ گوجهفرنگی مورچه را فراری میدهد.
20. سرخ كردن گوجهفرنگی باعث سنگین شدن و دیرهضم شدن آن میشود.
21. برای مسلولین آب گوجهفرنگی یك نوشیدنی خوبی است.
22. برای درمان جوشها صورت از ماسك گوجهفرنگی له شده استفاده كنید.
23. گوجهفرنگی پاك كننده خون است.
24. ماسك گوجهفرنگی چربی اضافی پوست را از بین میبرد.
25. كسانی كه آسم دارند میتوانند از گوجهفرنگی استفاده كنند.
26. كسانی كه بیماری قند دارند روزی یك لیوان یا 2 لیوان آب گوجهفرنگی 4 روز در ماه (هفته ای یك روز) بخورند.
27. گوجهفرنگی زیاد بودن چسبندگی خون را از بین میبرد.
28. گوجهفرنگی دفع كننده رسوبات ادراری و صفراوی است.
29. برای درمان خستگی مفرط از گوجهفرنگی استفاده كنید.
30. گوجهفرنگی از شب كوری جلوگیری میكند.
31. گوجهفرنگی از پیری زودرس جلوگیری میكند.
32. گوجهفرنگی از بیماری سرطان خصوصاً پروستات جلوگیری میكند.
33. به خاطر وجود ویتامین آ در گوجهفرنگی مفید است.
34. گوجهفرنگی برای جلوگیری از ریزش مو مؤثر میباشد.
35. افراد سوداوی گوجهفرنگی كم بخورند.
36. سعی كنید با غذاهای نشاستهای گوجهفرنگی بخورید چون باعث زودهضم شدن آن ها میشود.
37. گوجهفرنگی صفرآور است.
38. خوردن گوجهفرنگی از آپاندیس جلوگیری میكند.
39. اگر گوجهفرنگی با پوست خام خورده شود پاك كننده خوبی برای معده میباشد.
40. كسانی كه فشارخون دارند از خوردن گوجهفرنگی سرخ شده خودداری كنند.
مضرات گوجه فرنگی:
در بعضی از اشخاص هضم گوجه فرنگی با اشكال صورت می گیرد آنهائیكه معده حساس دارند نباید درخوردن گوجه فرنگی افراط كنند .
بعضی از افراد نسبت به گوجه فرنگی حساسیت دارند اینگونه افراد نیز نباید گوجه فرنگی بخورند.
برای خواندن خواص مواد غذایی روی خواص مواد غذایی کلیک کنید
گروه کاشانه مهر مرکز سایت منتظر نظرات شما می باشد.