خواص پیاز
خواص پیاز خام و پخته و همچنین خواص درمانی و باور نکردنی پیاز
اثرات درمانی گیاه پیاز
از مخلوط آب پیاز با عسل ، شربتی تهیه میکنند که مصرف روزانه سه قاشق غذاخوری از این شربت ، در درمان سرماخوردگی ، آسم، برونشیت و نارساییهای کلیه و عفونتهای مجاری ادرار بسیار مؤثر است.
پیاز خام ، پ.هاش مواد داخل معده را بالا میبرد و باعث تشدید فعالیت دستگاه گوارش میشود. خوردن پیاز ترشحات معده را تنظیم نموده و اشتها را زیاد میکند.
خوردن پیاز همراه با غذاهای چرب ، مخصوصا در مهمانیها یا مسافرتها ، سبب هضم چربی شده و همچنین ناراحتیهای حاصل از آشامیدن آب تصفیه نشده در مناطق مختلف مسافرت را کاهش میدهد. این امر به دلیل آن است که پیاز خاصیت آنتی بیوتیک داشته و قادر است میکربها را نابود سازد.
بو کردن آب پیاز بویژه زمان پوست گرفتن آن ، برای بهوش آمدن فردی که سست یا بیهوش شده و همچنین برای رفع تشنج ، بسیار مفید است.
مصرف پیاز پخته به همراه کره برای رفع یبوست و برطرف نمودن نفخ معده بسیار مفید است.
برای برطرف نمودن آبسه زیر پوست ، ورم چشمها و پلکها ، از بین بردن دردهای گوش ، سردرد و درد دندان ، پیاز بسیار مفید است.
فواید و ارزش غذایی
این محصول از نظر ارزش غذایی به دلیل دارا بودن قندها، ویتامینها به ویژه و ویتامین ث، مواد معدنی بخصوص کلسیم، فسفر و پتاسیم دارای اهمیت است. از سوی دیگر به دلیل داشتن مواد آنتی بیوتیک پیاز از جنبه دارویی پراهمیت است به گونهای که این محصول میتواند با تقویت سیستم دفاعی بدن در پیشگیری از بیماریها موثر باشد.
پیاز باعث آرامش میشود و در کاهش فشار خون و چربی خون موثر است. پیاز سرشار از گوگرد است و گوگرد موجود در آن برای ضد عفونی کردن خون، ششها و برطرف کردن آسم، ورم گلو و برونشیت موثر است مصرف پیاز موجب تقویت غذه اشکی و گوارشی میشود. پیاز دارای آنتی بیوتیک است که خون و مجاری تنفسی را ضد عفونی میکند، پیاز در درمان بسیاری از بیماریها از جمله بیماریهای کلیوی، مثانه، ورم ساقها، پروستات و رماتیسم مفصلی موثر است، همچنین مصرف پیاز باعث آرامش افراد میشود، پایین آورنده فشار خون و کاهش دهنده چربی خون است. عمده تولید پیاز ایران در شهر قهدر یجان در استان اصفهان صورت میگیرد متوسط برداشت در این شهر هکتاری ۱۰۰ تن است. پیاز به طور کامل از فعالیت مضر چربی برای ایجاد لخته در خون جلو گیری میکند. در واقع خوردن نصف تا یک پیاز متوسط در روز میتواند اثرات آسیب زای چربی برای لخته شدن خون را برطرف کند.
آیا تاکنون آبریزش بینی و سرازیر شدن اشک چشمتان را هنگام بریدن پیاز در خانه تجربه کردهاید؟
آب بینی و اشک چشمتان به خاطر برخی ترکیبات سولفوردار موجود در پیاز میباشد .این ترکیبات از احتمال ابتلای شما به حمله قلبی، دیابت و سرطان میکاهند.پیاز را میتوان به صورت خام مصرف کرد و یا بهعنوان چاشنی غذا بهکار برد .اهمیت درمانی و طبیعی پیاز به حدی است که از آن میتوان برای درمان دندان درد، اختلالات مزاجی، وبا، بیماریهای مزمن تنفسی، مشکلات پوستی، ناتوانی جنسی و مشکلات دستگاه ادراری استفاده کرد. این سبزی که در اصل مصرف غذایی دارد به خاطر خواص درمانیاش از اهمیت بالایی برخوردار است.
به علاوه عناصر سولفوردار موجود در پیازها چسبندگی پلاکتها را کاهش داده و از لخته شدن خون جلوگیری میکند. توانایی پیاز در رقیق کردن خون کمک شایانی به سلامتی قلب و عروق میکند.
فواید پیاز در سلامتی بدن
پیاز دشمن بسیاری از باکتریها میباشد. سطح بالایی از ترکیبات سولفوردار در پیاز بوی خاصی به آن میدهد.پیازهایی با بوی تند فواید بیشتری را به دنبال دارند. پیاز دارای منابع مهمی از فیبر خوراکی، ویتامینهای اسید فولیک، B6، C و مواد معدنی کرومیوم، منگنز، پتاسیم، مس و فسفر میباشد.
پیاز بدلیل داشتن آلیل پروپیل دی سولفاید برای بیماران دیابتی مفید میباشد، زیرا این ماده با افزایش میزان انسولین موجود در بدن سطح قند خون را کاهش میدهد. همچنین بدلیل داشتن تیوسولفینات علائم بیماری دیابت را کاهش میدهد.
استفاده مداوم از پیاز در رژیم غذایی باعث کاهش سطح کلسترول و فشار خون بالا میشود. مصرف پیاز خطر حمله قلبی را کاهش و کلسترول خوب را افزایش میدهد و به طور کلی سطح کلسترول خون را به منظور افزایش سلامتی بدن کاهش میدهد.
وجود فلاوونوئیدهایی مثل کوئرستین در پیاز خطر پیشرفت سرطان روده بزرگ را با متوقف ساختن رشد تومورها کاهش داده و از سلولهای روده بزرگ در مقابل اثرات مخرب مواد سرطانزا محافظت میکند.
همچنین فلاوونوئیدها سلامت عروق خونی را افزایش داده و از التهاب میکاهند و نیز از بدن انسان در مقابل بیماریهای قلبی- عروقی محافظت میکنند.
کوئرستین از بدن در مقابل بیماریهایی چون زخم معده و روده بزرگ و سرطانهای سینه و مری محافظت میکند.
پیاز، استئوکلاستها را از بین برده و مانع از سائیده شدن و شکستن استخوانها میشود و در نتیجه مصرف پیاز از ابتلا به پوکی استخوان خصوصاً در زمان یائسگی زنان جلوگیری میکند.
مصرف پیاز برای اکثر مردم مفید است، ولی مصرف بیش از حد آن ممکن است سبب سوزش معده و ناراحتیهای مربوط به معده و روده و در نتیجه اسهال و استفراغ شود. بریدن پیاز زیر آب سرد از سوزش و اشک چشم میکاهد. پیازهای بریده نشده بهتر است در جای تاریک، خشک و خنک نگهداری شوند.
دیگر فواید پیاز:
مصرف پیاز به موارد زیر کمک میکند:
مبارزه با سرطانها و زخمها
پایین آورنده قند خون
اگر بیمار دیابتی هستید، مصرف آنرا در برنامه غذایی خود بگنجانید.
کمک به سینوسها
گرفتگی بینی و سردرد برای هیچکس خوشایند نیست. خوردن پیاز باعث نرم شدن مخاط بینی شده و از جدیتر شدن مشکلات سینوسی جلوگیری میکند. پیاز سبب تخلیه مخاطهای سینوسی میشود.
پایین آورنده کلسترول
برخی افراد سالم کلسترول بالایی دارند. خوردن پیاز باعث کاهش کلسترول شده و به انسان احساس سلامتی و طراوت میبخشد. هیچ کسی دوست ندارد که به جای استفاده از یک سبزی ساده همه عمر خود را با مصرف دارو سپری کند.
خاصیت انگل زدایی
انگلهاهمیشه وجود دارند. ممکن است با وجود سلامتی دچار انگل شوید. با خوردن پیاز انگلها از بین رفته و بدنی سالم خواهید داشت.
جلوگیری از پوکی استخوان
درمان آسم
پیاز در درمان آسم مفید میباشد و سلامتی انسان را که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است افزایش میدهد. افزودن پیاز به رژیم غذایی تصمیم هوشمندانهای میباشد.
درمان بیخوابی
پیاز در درمان بیخوابی سودمند است.
کاربردهای دارویی پیاز
متخصصان پیشنهاد میکنند به دلیل فواید سودمند پیاز در مراقبتهای بهداشت حتما از این گیاه استفاده شود. پیاز افزایش کلسترول خون را مهار کرده و از بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری میکند.
بنا به گفتههای دکتری از دانشگاههاروارد مصرف نصف پیاز یا مصرف آب آن به همان میزان کلسترول خوب را افزایش میدهد. به علاوه خوردن منظم پیاز خطر لخته شدن خون را در بیماران قلبی کاهش میدهد. بنابراین پیشنهاد میشود به منظور جلوگیری از کند شدن جریان خون، غذای چرب همراه با پیاز مصرف شود. پیاز برای درمان بیماری دیابت مفید است.
مطالعات اخیر پزشکی نشان دادهاند مصرف پیاز خام یا پخته میزان قند خون را کاهش میدهد. بنا به گفته دانشمندان ترکیبی شبیه به بوتیل آمین باعث آزادسازی انسولین در خون شده و عملکرد غده پانکراس را تنظیم میکند.
پیاز ضد آسم است. طبق مقاله آلمانی، پیاز خطر بروز آسم را تا حدود ۵۰ درصد کاهش میدهد. به افرادی که مشکلات بیخوابی دارند توصیه میشود پیاز خرد شده را کنار بالش خود قرار دهند، زیرا ترکیبات موجود در پیاز به آرامش اعصاب کمک میکند.
فواید پیاز در علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا
بیشتر ما از بوی تند پیازها اطلاع داریم. آیا میدانستید که این بو سلاح مخفی پیازها در مقابل ویروسها و باکتریها میباشد؟ این بوی تند به خاطر وجود ترکیبات سرشار از سولفور میباشد که به افزایش سلامتی و تندرستی بدن کمک میکنند.
بوی تند پیاز باعث ریزش آب از چشم و بینی میشود و آن در نتیجه تحریک سیستم ایمنی بدن به منظور مبارزه با عفونت باکتریایی یا ویروسی میباشد. این کار به بدن کمک میکند تا ویروس را دفع کرده و از افزایش التهاب جلوگیری کند.
خواص پیاز پخته
پیاز پخته، شیرینی و تندی کمتری دارد. پیاز پخته برطرف کننده ناراحتی سینه است. دم کرده پیاز همراه با عسل برای درمان سرفه و همراه با عسل و آویشن برای درمان برونشیت مفید است. با پختن ورقه نازک پیاز در شیر، می توان از آن برای رفع دردها و به طور کلی احساس ناراحتی در شکم استفاده کرد.جوشانده پیاز در عسل برای رفع عارضه عدم دفع ادرار توصیه شده است.
در طب سنتی از جوشانده پیاز برای رفع جوش های صورت و پانسمان زخم های چرکین استفاده می شود.پیاز نیمه پخته مسکن التهابات است. قرار دادن پیاز نیمه پخته در محل سوختگی و بواسیر، اثر آرام کننده دارد و اگر به حالت گرم در اطراف گردن گذاشته شود، درد گلو از بین می رود.ضماد پیاز پخته به تنهایی یا با داروهای مناسب برای نرم کردن ورم های سرد و با زرده تخم مرغ و یا روغن تازه یاپیه برای رفع دردهای مقعد، خارش و تحلیل ورم مقعد سودمند است. با پختن پیاز اثرگذاری آن در کنترل کلسترول خون کاهش می یابد.
ترشی پیاز
طرز تهیه ترشی پیاز
طرز تهیه
ابتدا پیاز را شسته و پوست بگیرید و داخل آبكش قرار دهید تا به طور كامل آبش رفته و خشك شود.
شیشه ای را مناسب قرار گیری ترشی انتخاب كرده و آن را خوب بشویید و با دستمال كاملا خشك كنید و داخل آن مقداری فلفل قرمز،سیرپوست كنده و خشك شده و ادویه بریزید و روی آن مقداری پیاز بریزید و بعد دوباره رویش ادویه و پودر سیر و موسیر اضافه كنید و تا انتها این كار را تكرار كنید .
مقداری نمك را با سركه مخلوط كنید و روی ترشی بریزید تا كاملا ظرف سر پر شود و بعد روی آن یك عدد نایلون قرار داده و بعد درب ظرف را خوب چفت كنید و 20تا30روز در جای تاریك و خشك قرار دهید.
نكات
1)برای تهیه این ترشی میتوانید از پیاز قرمز،سفید و یا مخلوط هر دو استفاده كنید.
2)دقت كنید اگر پیاز،سیر یا ظرف ترشی كمی مرطوب باشند ترشی شما كپك میزند.
3)بهتر است پس از گذشت 10روز ترشی را به یخچال منتقل كنید.
مواد اولیه
پودر سیر: 1قاشق مرباخوری
ادویه ترشی: 2قاشق مرباخوری
سركه: به میزان لازم
نعنا خشك: به میزان لازم
سیر: 1بوته
فلفل قرمز: به میزان لازم
پیاز: نیم كیلو (ریز و مخصوص ترشی)
پودر موسیر: 1قاشق مرباخوری
برای خواندن مطلب درباره پیاز روی پیاز کلیک کنید
برای خواند مطلب درباره دیگر خواص مواد غذایی روی خواص مواد غذایی کلیک کنید
گروه کاشانه مرکز سایت منتظر نظرات شما می باشد.